Recensie: De Buurtpolitie 20 – Het Dinobot – Nix

on

De razend populaire stripreeks De Buurtpolitie van auteur en illustrator Nix (het pseudoniem van Marnix Verduyn) is inmiddels al toe aan haar twintigste album.

In ‘Het Dinobot’ heeft Stafke een hondenschool opgericht. Alle honden uit de buurt volgen er les. Stafke gaat wel erg ver met het lesgeven, de honden leren er lezen en krijgen zelfs wiskunde en geschiedenis.

Als uitstap met de klas heeft Stafke een bezoek naar het Natuurhistorisch Museum georganiseerd. Fifi, de hond van tante Maria, heeft in het museum de dinosaurusskeletten ontdekt en droomt ’s nachts van een smakelijk dinobot. Samen met Loebas keert hij ’s nachts terug naar het Natuurhistorisch museum om zo’n bot te bemachtigen, met alle gevolgen van dien…

Verder zijn de beruchte gangsters Kozlov en Zika vrijgelaten met een enkelband. De commissaris draagt Indy op om die twee goed in de gaten te houden…

Dit twintigste deel uit de reeks ‘Echte verhalen – De Buurtpolitie’ is net als de vorige albums een stripverhaal vol spanning, actie, misverstanden en veel humor. In ‘Het Dinobot’ staan Stafke en Fifi in de spotlights. Fifi zorgt er in zijn eentje voor dat het korps van de Buurtpolitie enkele malen moet uitrukken. En wat zijn de gangsters Kozlov en Zika van plan?

ISBN: 9789002279270 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 7,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

De Buurtpolitie 20 – Het Dinobot