Recensie: Merel – Clara Lodewick

on

‘Merel’ is de debuutstrip van de 26-jarige Brusselse auteur en illustrator Clara Lodewick. Deze intens mooie strip verscheen vorig jaar in het Frans en werd een groot succes. Bij uitgeverij Dupuis is nu de Nederlandse versie verschenen.

Het verhaal gaat over de 40-jarige Merel. Ze is single en verdeelt haar tijd tussen het fokken van eenden, de plaatselijke voetbalclub en schrijven. Merel leidt een rustig leven en heeft een grote vriendenkring. 

Maar alles gaat mis wanneer ze op een feestje een grap maakt over de seksualiteit van een van de mannen van haar buurvrouwen. Een grap waardoor het gerucht al snel de ronde gaat dat Merel met alle mannen in haar kleine Vlaamse dorp naar bed gaat… De hele gemeenschap keert zich tegen haar en maakt haar leven tot een hel… 

In ‘Merel’ geeft de auteur een beeld weer van het sociale leven op het Vlaamse platteland. Ze toont aan hoe onschuldige uitlatingen en welgemeend vriendelijke gebaren totaal verkeerd kunnen begrepen worden en wat de gevolgen ervan zijn. Met deze strip zet Lodewick de lezer aan tot nadenken over onze maatschappij. En door haar toon en zeer precieze tekenstijl met helder kleurgebruik voel je je onmiddellijk verbonden met haar personages.

‘Merel’ is een prachtige debuutstrip. Het album bevat een harde kaft en is gedrukt op kwaliteitsvol papier. Met dit boek verovert Clara Lodewick gegarandeerd ook de harten van de Vlaamse lezers!

ISBN: 9789031440610 – Hardcover – 160 blz. – Prijs: € 32,50 – Uitgeverij: Dupuis

Merel – Standaard Uitgeverij

Advertentie