Recensie: Mahmood en de gouden honden – Jan De Leeuw

on

‘Mahmood en de gouden honden’ van Jan De Leeuw  is het vervolg op het succesvolle boek  ‘Mahmood en de bende van de tijger’. Dit nieuwste boek van de bekroonde auteur bevat een magisch-realistisch speurdersverhaal over mensen die geen stem hebben.

Het verhaal

Mahmood ziet op een mooie dag hoe een troep wilde honden door de stad raast. Vooral wie geen huis heeft om in te schuilen, wordt aangevallen. Waar komen de honden plots vandaan en wie zit er achter de aanval? Geholpen door Zuri, een meisje dat op haar eentje door de straten zwerft, moet Mahmood de plannen van de mysterieuze Groene Nachtegaal achterhalen, voor er nog meer gewonden vallen…

‘Mahmood en de gouden honden’ bevat een prachtig, spannend maar ook grappig verhaal voor kinderen vanaf 11 jaar. De auteur weet thema’s als hebzucht, macht en de penibele omstandigheden van asielzoekers in zijn verhaal te verwerken. Thema’s die jammer genoeg de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.

‘Mahmood en de gouden honden’ bevat een op zichzelf staand verhaal, maar wil je het hele verhaal van Mahmood kennen, is het aan te raden ook het eerste deel te lezen. Noëmi Plateau zorgde voor de zwart wit tekeningen, die ervoor zorgden dat het verhaal een gezicht krijgt. 

ISBN: 9789462916999 – Hardcover – 218 blz. – Prijs: € 19,95 – Leeftijd: Vanaf 11 jaar – Uitgeverij: De Eenhoorn

Mahmood en de gouden honden

Advertentie