Recensie: Brussel Blues – Wouter Dehairs

on

Bij uitgeverij Lannoo is met ‘Brussel Blues’ de nieuwste thriller van Wouter Dehairs verschenen. ‘Brussel Blues’ is na ‘De Graffitimoorden’ en ‘Nachtstad’ het derde boek met privédetective Keller Brik in de hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in oktober in het jaar 2021. De Brusselse privédedective Keller Brik krijgt op zijn kantoor het bezoek van Karel Deridder. Wanneer de man voor Brik staat, haalt hij uit zijn binnenzak van zijn jas een pistool en schiet hij zichzelf door het hoofd.

Hoofdinspecteur Rina Verstrepen van de Brusselse federale politie komt ter plaatse aan en start een onderzoek. Brik is een voormalige flik en is niet bepaald populair bij de hoofdcommissaris. Verstrepen heeft geen idee waarom de man zelfmoord heeft gepleegd. Ze verdenkt Keller ervan dat hij meer weet over de zelfmoord van Deridder.

Dan is er nog Elise, de 17-jarige adoptiedochter van Karel Deridder. Ze is sinds vorige maand verdwenen en wordt, op de dag dat haar vader zichzelf van het leven heeft beroofd, teruggevonden in het Zoniënwoud. En ook Karels schoonbroer heeft enkele weken geleden zelfmoord gepleegd. Toeval of niet?

Verder wordt Keller gecontacteerd voor het opsporen van een verdwenen dementerende man en wordt zijn hulp ingeroepen voor het terugvinden van een illegale jongeman. En als kers op de taart gaat Brik werken voor de Serviër Dragomir Mihajlovic… Het wordt een merkwaardige en niet alledaagse samenwerking tussen de eigenzinnige detective en het grootste crapuul van Brussel. Keller komt terecht in de onderwereld van onze hoofdstad en wordt er neergeslagen, neergeschoten en neergestoken…

‘Brussel Blues’ vertelt het verhaal van Keller Brik in een tijdspanne van amper zes dagen. Zes ongelofelijke, razend spannende dagen voor de Brusselse detective waarin zijn leven meermaals op het spel staat...

‘Brussel Blues’ is een keiharde, spannende, maar ook humoristische thriller van Wouter Dehairs. Deze thriller is een echte rollercoaster waarin gewelddadige moorden gebeuren, maar ook nachtelijke inbraken, wilde achtervolgingen en vechtpartijen.

Wouter Dehairs is een fantastische schrijver en dat bewijst hij opnieuw in dit derde deel met Keller Brik in de hoofdrol. In 76 korte hoofdstukken word je als lezer meegenomen naar de misdaadwereld van Brussel, waar geweld en afpersing schering en inslag zijn…

Wanneer de auteur dit boek schreef, luisterde hij naar muziek. Welke muziek dat is ontdek je in de songlijst, achteraan het boek. ‘Brussel Blues’ is het vervolg op ‘Nachtstad’ maar kan perfect als standalone gelezen worden. Wil je het volledig verhaal rond de Brusselse privédetective en zijn wereldvreemde assistente Gwen Van Meer kennen, is het aangeraden om de vorige boeken ook te lezen.

Wouter Dehairs stond met zijn debuut ‘Lockdown’ op de longlist van de Gouden Strop en de LangZullenWeLezen-trofee. Daarnaast ontving hij een eervolle vermelding op de literaire prijs Prins Alexander van België. De auteur won in 2021 met ‘Nachtstad’ de fel begeerde Hercule Poirotprijs.

ISBN 9789401486354 – Paperback – 296 pagina’s – Prijs: €  20,99 – Uitgeverij: Lannoo – Ook verkrijgbaar als e-book

Brussel blues | Uitgeverij Lannoo