Recensie: In mijn hart woont een meeuw – Greta Vandeborne

on

In 2019 schreef Greta Vandeborne het boek ‘Negen jaar met ALS’, over de mantelzorg voor haar intussen overleden echtgenoot. Sinds kort ligt de opvolger ‘In mijn hart woont een meeuw’ in de boekhandel. 

‘In mijn hart woont een meeuw’ bevat vijftien korte, autofictieve verhalen over zowel het verdriet bij een doodgeboorte, een ontslag en een scheiding, als het afscheid van een geliefde, een auto, een moeder, een broer, een hond en een vriend.

In mijn hart woont een meeuw‘  is een herkenbare en toegankelijke bundel over rouw die niemand onberoerd zal laten.

Iedereen heeft in zijn of haar leven wel al te maken gehad met rouw en verdriet. Deze vijftien verhalen, die zeer divers zijn, geven steun en troost bij het verwerken van het heengaan van een geliefde of bij een onverwachte wending in het leven.

In dit boek laat de auteur zien hoe verlies en verdriet verweven zijn met leven en liefde. De verhalen nodigen uit om als lezer je eigen leven in diepte te bekijken, om je binnenkant te bevragen.

Het voorwoord van dit prachtig boek werd geschreven door Manu Keirse, Emeritus-hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven, en illustraties zijn van de hand van Jurgen Walschot. 

De auteur

Greta Vandeborne (1944) is een van de rebellen in de film en het boek ‘Rebels’ van Ann Peuteman. Ze was secretaris-generaal van een internationale organisatie van hogescholen en universiteiten. Ze heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.

ISBN: 9789464341676 – Hardcover – 98 pagina’s – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Vrijdag

In mijn hart woont een meeuw | Uitgeverij Vrijdag

Advertentie