Strip in de kijker: Jommeke 314 – Griezels in het woud – Jef Nys

on

Jommeke is een fenomeen. Het iconische stripfiguurtje, bedacht door Jef Nys in 1955, behoort bijna 70 jaar tot het cultureel erfgoed van Vlaanderen. Na het overlijden van Jef Nys in 2009 namen de tekenaars Philippe Delzenne en Gerd Van Loock de avonturen van Jommeke onder hun hoede, zij werken tot op heden verder in de traditie van Jef Nys. Ondertussen verschenen er meer dan 300 albums en is Jommeke nog steeds even populair als vroeger.

In album nummer 314 ‘Griezels in het woud’ verblijven Annemieke en Rozemieke bij hun grootouders in de Ardennen. Ze spelen er in de tuin, maar mogen van hun oma en opa absoluut niet in het aanpalende bos spelen.

Tijdens een spelletje verstoppertje kunnen ze het toch niet laten en gaat de tweeling op avontuur in het donkere bos. Tot ze oog in oog staan met tientallen reuzeninsecten en de meisjes moeten rennen voor hun leven. Ze verbergen zich in het kasteel van de overleden graaf Potiron en hopen dat ze snel gered zullen worden. 

Opa gaat op zoek naar zijn kleinkinderen, maar wanneer die ook verdwijnt, schakelt oma de hulp in van Jommeke en Filiberke…

‘Griezels in het woud’ bevat een razend spannend verhaal. Dit is het griezeligste avontuur dat Jommeke en zijn vrienden al hebben meegemaakt. Hoe komt het dat het bos vol reuzegrote insecten zit? En wie zal uiteindelijk de reddende engel zijn? Dat kom je te weten in dit nieuw avontuur van Jommeke!

ISBN: 9789462108738 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Jommeke 314 – Standaard Uitgeverij

Advertentie