Recensie: Toen ze nog klein waren – Kroniek over kleinkinderen – Frits Abrahams

De Nederlandse journalist Frits Abrahams schrijft al sinds 1998 columns op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Frits schrijft zowel over politiek, literatuur
film en sport, als over de kunst van het ouder worden. 

Ook schreef hij, sinds de geboorte van zijn eerste kleinkind Glenn in 2005, columns over zijn kleinkinderen. Abrahams heeft deze columns gebundeld in het boek ‘Toen ze nog klein waren – Kroniek over kleinkinderen’.

‘Toen ze nog klein waren’ bevat meer dan 50 grappige, ontroerende en verrassende columns, geschreven door een fiere grootvader. Frits heeft met Glenn en zijn zusje Fay, Hidde en zijn broertje Jens vier kleinkinderen. Zij spelen de hoofdrol in de waargebeurde, korte verhalen waarin vele grootouders zichzelf in herkennen.

‘Een grootvader is geen vader. Een grootvader dient zich aan het kleinkind aan te passen, en niet andersom. Grootouders zijn per definitie altijd beschikbaar, dat is een ongeschreven wet voor hen en hun kleinkinderen. Daarom zijn kinderen zo graag bij hun grootouders: altijd aandacht, altijd liefde. Je mag als grootouder ook nooit écht boos worden op je kleinkind, vind ik.’ – Frits Abrahams

‘Toen ze nog klein waren’ is een fantastisch boekje dat je bij de hand kunt nemen wanneer je even een paar minuutjes tijd hebt. De columns zijn geschreven van 2005 tot 2019 en zijn zo heerlijk en oprecht geschreven dat ze je doen glimlachen én ontroeren. Ontdek hoe een grootvader met veel liefde omgaat met zijn kleinkinderen. Hoe hij ze probeert iets bij te leren, of is het nu andersom? En wat het verschil is tussen vader en grootvader zijn.

ISBN 978 94 92754 51 6 – Hardcover – 118 blz – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Brooklyn

https://www.uitgeverijbrooklyn.nl/home/alle-boeken/toen-ze-nog-klein-waren/

Advertentie