Recensie: Onschuld – Toni Coppers

on

Toni Coppers heeft met ‘Onschuld’ een nieuwe thriller geschreven met de Liese Meerhout, de commissaris bij de federale recherche in Antwerpen, in de hoofdrol. Ook voor deze thriller werd Coppers bijgestaan door zijn vrouw Annick Lambert.

Het verhaal begint wanneer Liese Meerhout op klaarlichte dag neergeschoten wordt door een onbekende. Liese wordt afgevoerd naar het ziekenhuis en ze zweeft tussen leven en dood. 

De toestand van de commissaris gaat zeer snel achteruit en ze belandt in een coma. Haar vriend Matthias wijkt niet van haar zijde en het politieteam onder leiding van hoofdinspecteur Michel Masson doet er alles aan om de dader te pakken. 

Het blijkt dat Liese op haar eigen houtje bezig was met een onderzoek. Ze verbergde iets voor haar eigen team en niemand had iets in de gaten. Wat was Liese aan het onderzoeken? Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen?

Terwijl de politiediensten in het duister tasten, vallen er nog meer slachtoffers…

‘Onschuld’ is het twintigste verhaal met commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol. Voor deze gelegenheid heeft de auteur enkele bekenden opnieuw de revue laten passeren. De fans zullen zeker Simon de Vere, Sura Droste, de autistische jongen Andy, de zwerver Bart en Pietro, de uitbater van een voormalig klooster in de heuvels boven Bolsena, kennen.

‘Onschuld’ bevat een atypisch verhaal. Daar waar gewoonlijk Meerhout achter de dader(s) zit, is zij nu het slachtoffer van een laffe aanslag. Als lezer ben je meteen in de ban van dit razend spannend en mysterieus verhaal, op meesterlijke wijze geschreven door het duo Toni Coppers en Annick Lambert. Deze gloednieuwe thriller, die een absolute aanrader is, eindigt met een knap geschreven en verrassend plot.

Het is steeds uitkijken naar nieuw werk van Toni Coppers, Vlaanderens populairste misdaadauteur. De Limburgse schrijver, die al jaren in Antwerpen woont, ontgoocheld nooit. Ook met ‘Onschuld’ heeft hij een kanjer van een thriller geschreven, die boeit van begin tot einde!

ISBN: 9789463939959 – Paperback – 336 blz – Prijs: € 22,99 – Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/coppers