Recensie: De sekstypiste – Jen Beagin

on

De Amerikaanse auteur Jen Beagin debuteerde in 2015 met de roman ‘Pretend I’m Dead’. In 2017 ontving ze een prestigieuze Whiting Award. De vertaling van eerste twee romans van Jen Beagin verschenen in 2020 in één band als ‘Stofzuigen in het donker’. ‘De sekstypiste’ is haar nieuwste roman die naar het Nederlands vertaald is door Linda Broeder.

Het verhaal gaat over Greta, die samen met Sabine en haar hondje Pinon in een oude Hollandse boerderij in Hudson, New York, woont. Greta werkt als audiotypiste voor de seks- en relatiecoach Ohm.

Wanneer ze de therapiesessie van een 28-jarige klant ‘De Zwitserse‘, uittypt, raakt ze in de ban van deze vrouw. De Zwitserse volgt therapie bij Ohm omdat ze nog nooit is klaargekomen, zelfs niet wanneer ze zichzelf bevredigd. Greta, die zelf ook veel heeft meegemaakt, is gefascineerd door haar stoïcijnse, verfrissende houding.

De typiste van een sekstherapeut raakt verliefd op een van diens cliënten, met onstuimige, bij vlagen hilarische gevolgen.

Op een dag herkent Greta de stem van de vrouw in het hondenpark. In paniek stelt ze zichzelf voor onder een valse naam en al snel raken ze in een explosieve affaire verwikkeld. Greta is meer zichzelf dan ze ooit bij iemand is geweest. Haar verliefdheid is sterker dan haar schuldgevoel over het bedrog, en ze zal er alles aan doen om de relatie in stand te houden…

‘De sekstypiste’ is een heerlijke romcom van Jen Beagin. Het boek bevat een bij momenten hilarisch verhaal over het wel en wee van een typiste, die verliefd wordt op een van de klanten van haar baas. Of de liefde wederzijds is, kom je te weten in deze nieuwste roman van Beagin!

ISBN: 9789025473983 – Paperback – 416 blz – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Atlas Contact

Advertentie