Recensie: Suske en Wiske 368 – De Rookburgh Rookies – Willy Vandersteen/ Peter Van Gucht

on

In het pretpark Phantasialand kan je met een revolutionaire vliegmachine F.L.Y., de Flying Launch Coaster, levensecht vliegen. Deze gloednieuwe attractie brengt je naar Rookburgh en daar kom je terecht in een fantasiewereld, in de industriële jaren 20 van de vorige eeuw.

Ter gelegenheid van deze gloednieuwe, adembenemende attractie is er bij Standaard Uitgeverij het album ‘De Rookburgh Rookies’ van Suske en Wiske verschenen. 

Het verhaal speelt zich af in Phantasialand. Lambik heeft Suske, Wiske en Sidonia getrakteerd op een heerlijk weekendje in het Duitse pretpark. Ze logeren er in het prachtige Charles Lindberg hotel en uiteraard staat de nieuwe attractie F.L.Y op hun verlanglijstje. Terwijl Suske, Wiske en Lambik levensecht vliegen, past tante Sidonia op de tassen.

Met de F.L.Y. komen onze vrienden terecht in het verleden van Rookburgh, een stad die gerund wordt door een zekere An Traciet die haar fortuin maakt door stoom te verkopen aan de rijke inwoners die ver boven de stad in peperdure ballons wonen. De stoom zelf wordt opgewekt in de vervuilende goorkoolcentrales van de stad. Daarin worden de armen tewerkgesteld die erg lijden onder de ongezonde omstandigheden. 

Terwijl Lambik gevangen wordt genomen door een robot, ontmoeten Suske en Wiske een kinderbende die in opstand is gekomen tegen An Traciet. Zij wil hen koste wat kost uitschakelen, zeker als blijkt dat de Rookburgh Rookies beschikken over een nieuwe vorm van energie die haar stoomhandel bedreigt…

‘De Rookburgh Rookies’ is een fantastisch stripverhaal, geschreven door Peter Van Gucht, met prachtige tekeningen van Luc Morjaeu. In dit album nemen onze vrienden het op tegen de robotten en komt hun leven meermaals in gevaar. In ‘De Rookburgh Rookies’ beleven Suske en Wiske dan ook hun meest spannend avontuur van de voorbije jaren! 

Zet je als lezer schrap en beleef hun avontuur, alsof je zelf in Phantasialand rondloopt. Na het lezen van dit album krijg je gegarandeerd zin om zelf deze opwindende attractie te beleven! Meer info over Phantasialand vind je op https://www.phantasialand.de/nl/ 

ISBN: 9789002276385 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske 368 – De Rookburgh Rookies

Advertentie