Recensie: De Kiekeboes 163 – Loft met zwembad – Merho

on

‘Loft met zwembad’ is het 163ste album uit de reeks ‘De Kiekeboes’ van Merho. De geestelijke vader van de Kiekeboes Rob Merhottein (Merho) schreef dit album samen met Marc De Locht. De tekeningen zijn van de hand van Dirk Stallaert.

Meneer Van de Kasseien, de baas van Marcel Kiekeboe, heeft met Zita Daen een nieuwe secretaresse. Hij heeft voor haar een luxueuze loft gehuurd, waar ze ongestoord kan werken. Marcel moet de huurovereenkomst gaan regelen en samen met de knappe Zita de loft inrichten. Marcel mag zelfs de Lamborghini van zijn baas lenen! 

De loft met zwembad bevindt zich boven een hangar in de haven en in de hangaar gebeuren duistere zaken die het daglicht niet mogen zien..

Maar wanneer Moemoe haar schoonzoon met Zita Daen ziet, denkt ze dat hij een relatie heeft met de veel jongere secretaresse. Charlotte verneemt het nieuws van haar moeder en wil direct scheiden van haar man.

Verder speelt nonkel Vital het hulpje voor de nieuwe pastoor van Mestwalle. Pastoor Guido is een knappe jonge vent waar Fanny smoorverliefd op wordt. Maar dan blijkt dat de pastoor toch niet zo’n heilige is en ook Zita Daen is niet zo maar een secretaresse… 

 ‘Loft met zwembad’ is opnieuw een stripverhaal met een spannend verhaal. Ook zit dit 163ste album vol met humor. ‘Loft met zwembad’ bestaat uit verschillende verhaallijnen, die mooi samenvloeien in een uitstekend plot.

De personages hebben, zoals gebruikelijk, originele en grappige namen. Zo spelen Swepz, Tonik, Guy Golleaux en Zita Daen een belangrijke rol in dit verhaal, dat zich afspeelt in Mestwalle…

ISBN: 9789002276507 – Paperback – 46 blz – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Loft met zwembad – Standaard Uitgeverij

De volledige collectie van de Kiekeboes

Ter ere van de 75ste verjaardag van Merho wilt Standaard Uitgeverij alle avonturen van de Kiekeboes bundelen in een prachtige integrale uitgave, die hem op zijn verjaardag zal overhandigd worden. Je haalt dus in één klap de hele reeks van de Kiekeboes in huis, inclusief het album dat nog in oktober zal verschijnen.

De crowdfunding actie voor de volledige collectie van de Kiekeboes loopt vlot. Wil je deze unieke kans om de hele reeks in één keer in huis te halen niet missen? Teken dan vandaag nog in: wie tot en met 10 mei ingetekend heeft, krijgt een set bladwijzers cadeau bij de collectie, ook als je de basiscollectie kiest. 

Dit is een eenmalige actie via crowdfunding, deze uitgave zal niet in de handel komen. Bestellen kan tot 7 juni 2023, de levering is midden november gepland.

Intekenen kan u HIER

Advertentie