Recensie: Bloedspoor in de wijngaard – M.L. Longworth

on

‘Bloedspoor in de wijngaard’ is na ‘Moord in de rue Dumas’ en ‘Dood op kasteel Brémont’ de derde internationale bestseller die naar het Nederlands vertaald is van de Canadese auteur M.L. Longworth, die sinds 1997 in Aix-en-Provence (Frankrijk) woont.

Het verhaal

Wanneer Olivier Bonnard ontdekt dat er enkele onbetaalbare en zeldzame flessen uit zijn privékelder zijn gestolen, verwittigt hij de politie. Commissaris Bruno Pauliek en onderzoeksrechter Antoine Verlaque starten een onderzoek. Omdat er geen spoor is van braak en de sleutel van de wijnkelder na de inbraak terug op zijn normale plaats hing in de keuken, is het duidelijk dat de dief een bekende moet zijn die zowel de familie als het wijnhuis goed moet kennen.

Niet veel later doet Gilles d’Arras aangifte van nog een mysterieuze zaak: in de binnenstad van Aix is zijn echtgenote Pauline spoorloos verdwenen. En alsof dat nog niet genoeg werd ook nog de 28-jarige Suzanne Montmory in Éguilles in elkaar geslagen en verkracht.

Hebben deze zaken iets met elkaar te maken of is het toeval? En het wordt helemaal een complexe zaak voor Pauliek en Verlaque wanneer het lichaam van Pauline d’Arras dood wordt aangetroffen in de wijngaard van Bonnard.

De politie staat voor een raadsel, gelukkig kan Antoine Verlaque rekenen op de steun en hulp van zijn vriendin Marine Bonnet, die docent rechtsgeleerdheid is. Het is al snel duidelijk dat het een van hun meest complexe zaken ooit zal worden…

 Bij het lezen van dit boek, waan je jezelf in Aix op vakantie.

‘Bloedspoor in de wijngaard’ bevat een verhaal dat zowel spannend als mysterieus is en met een vlotte pen geschreven is door M.L. Longworth. De auteur heeft een heerlijke schrijfstijl en van bij het begin neemt ze je mee in het verhaal, dat je het liefst in één ruk uitleest.

Haal je beste speurtalent boven en probeer deze intrigerende zaak zelf op te lossen! 

Hoewel dit boek gerust apart te lezen is, is het zeker aan te raden om de twee vorige delen te lezen. Zo ben je helemaal mee met het verhaal. Dit wervelende detectiveboek van M.L. Longworth is boeiend van begin tot einde en heeft een knap geschreven plot. Ideale lectuur voor fans van cosy crime, maar ook francofielen en wijnliefhebbers zullen dol zijn op deze meeslepende whodunit die hét ideale leesvoer oplevert voor op het strand, aan het zwembad of gewoon lekker thuis!

M.L. (Mary Lou) Longworth (1967) is Canadese van geboorte en woont sinds 1997 in Aix-en-Provence. Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan voor Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Daarnaast doceert ze creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University. Haar misdaadreeks Provençaalse mysteries werden reeds verfilmd. Mary Lou is getrouwd en heeft een dochter.

ISBN: 9789022339657 – Paperback – 304 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Manteau