Boek in de kijker: De Pré Selectie – Guy De Pré

on

Guy De Pré (1954) presenteert al sinds 1984 ‘De Pré Historie’ op Radio 2. In de jaren negentig kreeg ‘De Pré Historie’ ook een televisieversie op de openbare omroep. Bij TV Plus maakt Guy in het programma ‘De Pré Selectie’ een selectie uit zijn platenkast en vertelt hij het verhaal achter de plaat. Sinds kort is ‘De Pré Selectie’ ook verkrijgbaar in boekvorm.

In het boek ‘De Pré Selectie’ verzamelt Guy De Pré zijn 100 beste singles uit zijn privécollectie. Gaande van The Beatles, ABBA, Marvin Gaye, Procol Harum tot Fleetwood Mac. Bij elke single vertelt Guy meer over de artiest of band en vinden we historische feiten, persoonlijke bedenkingen, en leuke wist-je-datjes over het jaar waarin de plaat uitgebracht werd terug.

Wie is de nummer 1 rocker voor Guy De Pré? Wie werden ‘The Prefab Four’ genoemd?, Was Guy ook een hippie in de jaren 60? Waarover gaat het nummer ‘Afternoon Delight’ van Starland Vocal Band echt? En wie was ook alweer die zanger met het bloempotkapsel? 

De Pré staat ook even stil bij o.a. de eerste mens op de maan, de dood van Jim Morrison, de gelegenheidsband Band Aid, Margaret Thatcher, die eerste vrouwelijke premier van Europa was, en Roger De Vlaeminck die in 1975 voor de derde keer de wielerklassieker Parijs-Roubaix won. Deze en vele andere weetjes en historische gebeurtenissen vind je terug in het prachtige en kleurrijke boek ‘De Pré Selectie’!

‘De Pré Selectie’ is een mooi en verzorgd boek, dat elke muziekliefhebber zal bekoren. Sla een bladzijde open en lees meer over een van de singletjes uit de platenkast van Guy De Pré. Het boek is gemaakt op de grootte van een singlehoes en bevat 100 foto’s van de originele singles van Guy.

Met de feestdagen in het vooruitzicht is ‘De Pré Selectie’ het ideale geschenk. Het is een boek voor zowel jong als minder jong, leuk om te geven én te krijgen. Tenslotte nog een leuke extraatje: terwijl je leest kun je via de bijhorende QR code de muziek in klank en beeld herbeleven!

Bij TV PLUS kan je sinds maandag 5 december ‘De Pré Selectie’ herbekijken op televisie of via de website van TV Plus https://tvplus.be/programmas/de-pre-selectie  

ISBN: 9789464334074 – Hardcover – 210 blz – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Good Stuff! Books