Recensie: Het jaar van de hamster – Laura Janssens

Bij uitgeverij Vrijdag is het boek ‘Het jaar van de hamster’ van Laura Janssens verschenen. Laura Janssens aka Niet Nu Laura is freelance illustratrice. Ze illustreerde al eerder kinderboeken, waaronder ‘Hoger dan de bergen en dieper dan de zee’. Haar eigen boeken ‘Niet nu Laura’ en ‘Niet nog eens Laura’, die gebaseerd zijn op haar razend populaire webcomic, zijn heuse bestsellers.

‘Het jaar van de hamster’ is een boek vol hilarische cartoons over het zeer apart jaar 2020. Samen met de twee hamsters Philippe en Giovanni blikt Laura terug op de de gekste twaalf maanden van ons leven. 

Over (uiteraard) de coronacrisis, de lockdown, de bubbels, de Samson & Gert-liedjes ten tijde van corona en de hamsterwoede, iets waar Philippe en Giovanni helemaal niet blij mee zijn. Maar ook over de internationale vrouwendag, de festivalzomer in Laura’s kot, de mode in 2020, Sinterklaas, Kerstmis en een blik naar het jaar 2182…

Naast de vele cartoons bevat ‘Het jaar van de hamster’ o.a. het enige, echte Marc Van Ranst-memoryspel, de grote frustratie-pagina, twee wenskaarten voor het eerste corona-valentijnsfeest op 14 februari 2021 en een Philippe & Giovanni stickervel!

In ‘Het jaar van de hamster’ brengt Laura Janssens op haar eigenzinnige manier een overzicht op het bijna afgelopen jaar. Maar ze biedt ook een hoopvolle blik op het nieuwe jaar, hopelijk een jaar waarin de wereld opnieuw coronaproof zal zijn!

ISBN 9789460018909 – Paperback – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/2376900/het-jaar-van-de-hamster