Recensie: Wanneer zien we u terug? ~ De laatste bed & breakfast – Michel Follet

on

Michel Follet kennen we vooral als radio- en televisiepresentator. In veel van zijn programma’s verwerkt hij zijn passies: film, muziek en kermis.

Verder schreef hij boeken over media, cinema, de wereld van blinden, kermis en over stalking en gehoorproblemen, waarmee hij zelf te maken kreeg. Met ‘Wanneer zien we u terug?’ schreef hij  zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

De ouders van Michel Follet verblijven sinds oktober 2016 in het zorgcentrum Huis ten Brande. Moeder is 95 en vader 93 jaar. Hoewel vader liever in zijn eigen huis bleef, is hij moeder toch gevolgd naar het rusthuis, uit liefde voor haar.

In het boek beschrijft Michel Follet het leven van zijn ouders in het WZC. Een verhaal over de beslissende stap om naar een zorgcentrum te verhuizen, over zijn vader die bij elk bezoek zegt: “Jongske, we gaan achteruit” en over zijn dementerende moeder die haar eigen zoon niet meer herkent.

Maar ook over het animatieprogramma, de Duvels en de witte Martini die Michel meesmokkelt naar binnen, de kapster die langs komt in het rusthuis en over zaken die ‘gestolen’ worden en die ‘s anderendaags dan ergens anders in de kamer teruggevonden worden…

Eindigen doet dit aangrijpend boek wanneer door Corona de bewoners in quarantaine moeten gaan. Een moeilijke en zeer zware periode voor alle rusthuisbewoners, hun familie en het personeel.

‘Wanneer zien we u terug?’ bevat een vlot geschreven verhaal, met zowel tragiek als humor, vol herinneringen uit het verleden. Er komen vele situaties voor, die we zeker zullen herkennen, en waarin we de gedachtegang van de bewoners beter leren kennen. Zeker de moeite waard om te lezen!

“Wanneer zien we u terug? is een eerbetoon aan mensen die heel oud mogen worden. Moeten worden, zo af en toe. Een liefdevol portret van twee mensen die in mij verder leven.” – Michel Follet

ISBN  9789464340143 – Paperback – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/4062111/wanneer-zien-we-u-terug