Recensie: Rijke mensen sterven niet – Jos Pierreux

on

Bij uitgeverij Vrijdag is met ‘Rijke mensen sterven niet’ de nieuwe thriller van Jos Pierreux verschenen. Ook dit verhaal speelt zich af in Knokke-Heist, de thuisbasis van de auteur.

Het verhaal

In de Ieperstraat wordt het lichaam van een dode migrant gevonden. Er wordt gedacht dat het slachtoffer, de Albanees Florian Lipa, overleden is door een ongelukkige val. Wel opmerkelijk is dat Lipa een foto in zijn hand heeft, een foto waarop een vrouw en een kind staan. Op de achterkant van de foto staat: ‘Rijke mensen sterven niet.’ 

Is Florian door een ongeval overleden of is hij vermoord? De politie van Knokke-Heist twijfelt en Brigadier Lechamps en agente Mariëtte worden tot hun eigen verbazing op deze zaak gezet. Het onderzoek brengt hen in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij. Een potje dat de mondaine badstad liever dichthoudt, maar dat al snel fameus begint te stinken…

Met ‘Rijke mensen sterven niet’ heeft Jos Pierreux opnieuw een verbluffende thriller geschreven. Met een vlotte pen heeft de auteur een intrigerend verhaal geschreven dat je vanaf de eerste pagina grijpt en niet meer loslaat. Pierreux  weet de personages levendig over te brengen en leidt als een perfecte gids zijn lezers door Knokke-Heist.

De auteur gaat geen onderwerp uit de weg in zijn nieuwste boek. Zo heeft hij maatschappelijke thema’s zoals illegalen, mensenhandel en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verwerkt in deze thriller.

Het verhaal is zowel boeiend als meeslepend en zit vol verrassende wendingen, die je voortdurend op het puntje van je stoel houden. Pierreux weet de spanning geleidelijk op te bouwen en houdt je geboeid tot aan het onthullende einde. ‘Rijke mensen sterven niet’ voldoet aan alle verwachtingen en is dan ook een must read voor elke thrillerliefhebber!

ISBN: 978 94 6434 190 4 – Paperback – 320 blz – Prijs: € 24,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/10063776/rijke-mensen-sterven-niet