Recensie: Antwerp Empire Palace – Patrick Conrad

on

Antwerpen 1989. In Hotel Billard Palace op het Astridplein wordt het lijk van diamantair Salomo Silbermann gevonden door een kamermeisje. Het is dag op dag 10 jaar geleden dat in dezelfde kamer de Amerikaanse actrice Bessie Rogers vermoord werd. Salomo is net als Bessie gewurgd met een nylonkous.

Romain Bogaerts had toen een relatie met Bessie Rogers. Hij is er zeker van dat hij haar, tien jaar na haar overlijden, gezien heeft op het Astridplein. Romain is overstuur en doolt door de stad, op zoek naar zijn grote liefde. In Café Jozef haalt Romain herinneringen op over zijn Bessie. Hij vertelt honderduit over zijn liefdesleven tegen andere stamgasten zoals Den Beer en de travestiet Belinda Brasil. 

En dan is er nog Bob Snijders, die de bijnaam ‘tien-voor-twee’ heeft. Bob is inspecteur bij de Antwerpse zedenpolitie en is belast met de moord op de diamantair. Hij bijt zich vast in deze zaak en zal, kost wat kost, de waarheid aan het licht brengen…

Maar wat is waar en wat is verbeelding? Is Bessie, tien jaar na haar dood, opnieuw verrezen in Antwerpen? En waaraan is Ousmane Ndour, de beste vriend van Romain, gestorven? En wat heeft Angelina Seay, de Tigravrouw op de pakjes sigaretten, te maken met dit verhaal?

Om met de deur in huis te vallen: ‘Antwerp Empire Palace’ is een fantastisch geschreven roman noir van Patrick Conrad! 

Met zijn rijke verbeeldingskracht en meeslepende schrijfstijl neemt Conrad de lezer mee op een intrigerende reis door de fascinerende wereld van Antwerpen. De auteur slaagt erin om de unieke sfeer en het karakter van de stad op een meesterlijke manier over te brengen. Zijn beschrijvingen van de historische gebouwen en straten, de kosmopolitische ambiance en de bekende clubs zijn zo levendig dat je jezelf midden in het Antwerpen van ruim 30 jaar geleden waant.

‘Antwerp Empire Palace’ een meesterlijke roman met intrigerende personages en een boeiend verhaal dat zowel grappig, schrijnend als aangrijpend is.  Het verhaal is doorspekt met plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen die ervoor zorgen dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Kortom, ‘Antwerp Empire Palace’ is een roman die je het liefst in één ruk uitleest!

Patrick Conrad is bekend als schrijver, dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker. Hij biedt als thrillerauteur een enerverende cocktail van spanning en lakonieke beschouwingen bij het pseudo-artistieke caféleven in het Antwerpen van de jaren tachtig.

‘Residentie van Artevelde’ (2017), ‘Diep in december’ (2018), ‘Good night, Charlie’ (2019) en ‘De verdwijningen’ (2021) zijn enkele titels uit zijn oeuvre die lovend onthaald werden.

ISBN  9789464341720 – Paperback – Prijs: € 24,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/8744627/antwerp-empire-palace