DVD in de kijker: Stella Blómkvist – Óskar Thór Axelsson

on

Bij Lumière brengen ze al jaren onder het label ‘Lumière Crime Series’ de beste Scandinavische reeksen op dvd, blu-ray en het online platform http://www.lumiereseries.com uit. Met de IJslandse neo-noirserie ‘Stella Blómkvist ‘ is er opnieuw een ijzersterke serie verschenen.

Stella Blómkvist (Heida Reed) is een knappe en sexy IJslandse advocate die erom bekend staat dat ze het gevaar niet uit de weg gaat en de regels niet zo nauw neemt.

sized_stella1

Het verhaal begint wanneer Stella opgebeld wordt om Saemi, een kleine drugsdealer die Stella nog kent uit het verleden, te verdedigen. Saemi wordt ervan verdacht Halla, de assistente van de IJslandse premier, te hebben vermoord. De jongeman stond immers over haar lijk gebogen, dat bedekt is met bloed. Saemi schreeuwt zijn onschuld uit, hij beweert dat hij enkel drugs kwam leveren, maar wordt niet geloofd.

Alleen Stella Blómkvist is er van overtuigd dat hij onschuldig is. De politie wil de zaak zo snel mogelijk in de doofpot steken, maar dat is buiten Blómkvist gerekend. Zij doet er alles aan om de echte moordenaar op te sporen. Stella komt in een wereld terecht vol seksschandalen, drugs en moord in het kloppende hart van de regering…

Rules are made to be broken

sized_Stella-Blomkvist-v2BDe serie rond Stella Blómkvist is een absolute aanrader. De IJslandse advocate is een opmerkelijke figuur: ze rookt en drinkt, ze is slim, sexy en meedogenloos en ze heeft een zwak voor de underdog. En dat maakt haar sympathiek.

Het verhaal dat zich afspeelt rond de IJslandse hoofdstad Reykjavik en is geregisseerd door Óskar Thór Axelsson en gebaseerd op de gelijknamige IJslandse bestsellers. ‘Stella Blómkvist ‘ is neo-noirserie die zeker in de smaak zal vallen bij de  fans van ‘The Killing’ en ‘The Bridge’.

sized_stella2

Hoe werkt Lumière Series?

  1. Registreer je op lumiereseries.com of via de app
  2. Koop je favoriete series op desktop
  3. Geniet van je favoriete serie op al je apparaten

Technische gegevens dvd:

EAN: 5407003481181

Regisseur: Óskar Thór Axelsson

Acteurs: Heida Reed (Poldark), Jóhannes Haukur Jóhanneson (Atomic Blonde), Sara Dögg Ásgeirsdóttir, e.a.

Duur: 6 x 45 minuten

Taal: IJslands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

Foto’s: Lumière

‘Stella Blómkvist’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en op lumiereseries.com