Recensie: Heppie Mie – Creatieve Groeibegeleiding voor Klein en Groot – Sonja Van de Wal

Sonja Van de Wal uit Sint-Niklaas heeft met ‘Heppie Mie’ een boek geschreven voor iedereen die zich niet Happy voelt. Want zowel kinderen, tieners, jongeren als volwassenen leven in een wereld vol prikkels, afleidingen en heel veel verwachtingen. Het is moeilijk om jezelf te zijn omdat we nu eenmaal leven in een wereld waarin denken, controle en presteren belangrijk zijn. Toch is het belangrijk om stil te staan en op zoek te gaan naar je eigen ‘Heppie Me’.

sized_happie3

Sonja weet waarover ze praat. Ze had alles om gelukkig te zijn: een prachtig gezin, een gezellig huis, toffe vrienden en familie en…vijf jobs. En vooral dat laatste was er te veel aan voor haar. Ze was ondanks alles niet gelukkig, sliep slecht, was dikwijls moe en snel boos. Sonja had geen zin meer om iets te doen, zag alleen de negatieve dingen en kon niet meer genieten van het leven, kortom ze leed aan een burn-out.

sized_happie2

Ze vernam van leerkrachten en leerlingbegeleiders dat er een groot aantal kinderen en jongeren depressief zijn. Dit raakte haar zo diep en bevestigde tegelijk dat er nood is aan haar missie: creativiteit inzetten om de puurheid van kinderen te bewaren en te beschermen.

Ze gaf haar baan als leerkracht plastische opvoeding op en begon na verloop van tijd terug te tekenen. Het ontspande haar en zo kon ze op deze manier haar hoofd leegmaken. Ze leerde terug te genieten van het leven en vond haar ‘Heppie Me’ terug.

Haar tekeningen en ervaringen heeft ze gebundeld in het inspirerend doe- en zijnboek ‘Heppie Me’.

sized_happie4

Het boek helpt je om je eigen ‘Heppie Mie’ te vinden én te houden. Op zoek gaan naar jezelf doe je in verschillende hoofdstukken, van ‘Jij bent speciaal’, ‘Bouw je eigen huisje weltevree’, ‘Heppie Me is zoek’ tot ‘Tijd voor Heppie Mie-tijd’. Achteraan vind je nog meer info zoals de zeven stappen naar Heppie Mie, extra informatie voor begeleiders, de kracht van creativiteit, Heppie Mie op school en negen doeblaadjes.

‘Heppie Me’ is een zeer interessant boek, niet alleen voor jongeren maar voor iedereen. Het is een steun naar het zoeken van de gelukkige persoon in jezelf. In deze stresserende en drukke tijden is dit boek een manier om te ontkomen aan alle drukte en dankzij de oefeningen, voorbeelden en vooral de gouden raad van Sonja Van de Wal leer je jezelf opnieuw gelukkig maken en blijven.

Sonja is intussen terug aan het werk als Heppie Mie Coach voor kinderen, tieners, jongeren en hun begeleiders die zichzelf willen zijn en samen willen groeien.

ISBN: 9789082891409 – Ingebonden met ringen – 128 blz met illustraties in kleur + een uitvouwbare wegwijzer – Prijs: € 29,95 – Meer info op www.heppiemie.be

sized_happie1

 

Advertentie