Recensie: De opdrachtgever – Rudy Soetewey

on

De Vlaamse thrillerauteur Rudy Soetewey won in 2011 de Knack Hercule Poirotprijs met ‘Getuigen’ en in 2013 de Diamanten Kogel met ‘2017’. Verder werd zijn thriller ‘Inbraak’ genomineerd voor zowel de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002 als de De Gouden strop 2002. En in 2007 werd ‘Moord’ genomineerd voor de Gouden Strop en de Hercule Poirotprijs.

Met ‘De Opdrachtgever’ heeft Soetewey een nieuwe thriller geschreven, die sinds kort in de winkelrekken ligt.

Het verhaal

Peter Loukens is IT’er in de kerncentrale van Doel en woont met zijn vrouw Nathalie en hun 15-jarige dochter Joke in Schoten. Het leven van het gezin Loukens verandert plots wanneer er op een morgen drie gewapende overvallers het gezin gijzelen. Nathalie en Joke worden in de kelder opgesloten en Peter moet onder dwang sabotage gaan plegen in de kerncentrale.

Peter wordt op het werk echter betrapt door een bewakingsagent. Hij kan niets zeggen over zijn opdracht want anders worden zijn vrouw en dochter vermoord.

Peter zit tot over zijn oren in de problemen en zijn leven is een ware hel geworden. Hij kan niemand meer vertrouwen en op sociale media wordt hij met de grond gelijk gemaakt. Ook zijn schoonvader is razend op hem. Peter wordt aan zijn lot overgelaten en gaat zelf op zoek naar de waarheid…

Rudy Soetewey scoort met ‘De Opdrachtgever’ opnieuw hoge ogen. Het is een thriller met een verhaal dat spannend is vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde. Je leeft zo mee met de gebeurtenissen, dat je het liefst deze thriller in één ruk uitleest. Deze vijf sterren-thriller eindigt met een goed uitgewerkt, verrassend plot.

De exquise karaktertekening, beklijvende herkenbaarheid en de manier waarop Soetewey de drama’s van de kleine man beschrijft, maken zijn thrillers uniek.

De auteur heeft het verhaal, dat zich in het Antwerpse afspeelt, zeer beeldend geschreven. Ik heb met veel plezier dit boek gelezen en vind het een van de betere thrillers van dit jaar. Voor mij is ‘De Opdrachtgever’ dan ook één van de kandidaten voor de Hercule Poirotprijs 2021!

ISBN  9789464340006 – Paperback – 312 blz – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/4061809/de-opdrachtgever