Recensie: De Kiekeboes 155 – In troebel water – Merho

Bij Standaard Uitgeverij is met ‘In troebel water’ het 155ste album uit de reeks van de Kiekeboes verschenen. 

Het verhaal 

kie1Marcel Kiekeboe wordt uitgenodigd voor een exclusieve tasting door zijn buurman Fernand Goegebuer. Tot grote verbazing van Marcel is het een tasting van water, volgens de organisator is het exclusief water. En de grote baas van Eau Pardon, Juan Gotsjiménaz, komt er persoonlijk en in wereldprimeur zijn water voorstellen. 

Omdat het vliegtuig met Juan Gotzjiménaz aan boord vertraging heeft, wordt er aan Marcel gevraagd of hij Juan kan afhalen op de luchthaven. Wanneer hij Gotzjiménaz vindt, blijkt dat hij het slachtoffer van een mislukte overval is. 

De dief heeft het blijkbaar gemunt op de rode sportzak die Juan bij zich heeft. Als de politie die via Marcel uiteindelijk in handen krijgt, blijkt er naast zijn bagage ook een doosje pillen in te zitten.

Intussen is Fanny aangekomen in Zuid-Amerikaanse mini-staatje San Rancun. Daar heeft Greenplease haar een opdracht gegeven en is ze, samen met haar collega Dick Copke, vertrokken op missie naar de Xakintzant-woestijn. Wanneer ze echter achterna gezeten worden door enkele bandieten, belt Fanny naar huis.

Charlotte vindt dat haar dochter haar hulp nodig heeft en samen met Marcel en hun zoon Nopel vertrekt ze naar San Rancun. Dit is het begin van een spannend en avontuurlijk verhaal in een land waar er internationale misdaad en corruptie heerst…

kie2 (1)

‘In troebel water’ is het allereerste album dat niet door Merho zelf getekend is. Zijn assistent-tekenaar Kristof Fagard zorgde voor de tekeningen en Peter Van Gucht schreef het scenario. Dit alles onder toeziend oog van Merho, de geestelijke vader van de Kiekeboes. De stripreeks is momenteel een van de populairste en best verkochte stripreeks in Vlaanderen en dat zal ook met Kristof Fagard en Peter Van Gucht aan het roer niet veranderen. 

‘In troebel water’ bevat een spannend verhaal, vol actie en natuurlijk de nodige dosis humor. Ook typisch voor ‘de Kiekeboes’ zijn de talrijke woordspelingen, taalgrapjes en de bijrollen met hun grappige, originele namen: deze keer maken we kennis met Bruno Spa de Chaudfontaine (Bru voor de vrienden), Juan Gotzjiménaz, Dick Copke en Nico Lodéon… 

ISBN: 9789002267666 – Paperback – 48 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij https://www.standaarduitgeverij.be/boek/155-in-troebel-water-9789002267666/